Bergeraklah panglima dengan keris mereka yang berzikir sentiasa. Bergeraklah Paduka Baginda bersama keris baginda yang berzikir bersama. Dalam bersilat, dibuka langkah dan bagi panglima, bersilat didalam lam alif ataupun lam jalala. “Selamatlah mereka yang berlindung di dalam lam alif Ku.” Langkah lam alif dilakarkan dan keris digenggam bersama zikirnya dan berpegang kepada Adab yang begitu erat dengan petua, maka, indahlah segalanya. Bermula “Dengan Nama Allah”, “Bismillah”, berzikir semuanya, dan pada ketika itu juga, yakinlah Tiada tuhan Disembah Melainkan ALLAH.
Blog Gobok Kaiban diilhamkan oleh ambo dlm mencari peninggalan sejarah MELAYU LAMA utk ambo mempertingkatkan pemahaman dan pengetahuan ambo dlm sejarah warisan nenek moyang ini.Tak ada niat ambo utk menokok tambah mahupun menunjuk kepandaian ambo dlm ilmu2 warisan nenek moyang.Apa yg ambo ketahui ambo rujuk pd sumber2 sejarah selain mencungkil rahsia pd org perseorgan.Jika ada artikel ambo yg salah dan kurang senang ambo dgn rendah hati mohon di perbetulkan dan ambo mohan maaf diatas kecetikkan ilmu ambo.Sama2lah kita mewarisi dan mencungkil RAHSIA peninggalan warisan nenek moyang supaya tidak hilang ditelan masa ataupun dilupakan sebegitu shj.Ambo berbesar hati jika ada dikalangan shabat2 yg sudi memberi cerita mngenai ilmu warisan peninggalan MELAYU LAMA utk kita sama2 berkongsi cerita dan pengetahuan akan RAHSIA yg terselindung.
Kita semua rindu akan jejak asal dan usul permulaan kita. Walaupun ade yg mengatakan, tiada jalan asal tanpa meneroka alam usul.

Untuk meminati harus HATI berjiwa seni,
Untuk mendalami harus MAHU menjelajahi
Untuk menghayati harus SABAR mengerti
Untuk menghayani SELALU menjiwai

Asas pengetahuan yang kuat harus ada
Bila dah kenal baru tahulah akan dia
Janganlah lupa sejarah perjalanannya
Untuk memahami harus menjiwainya

Tidak bergerak satu zarahpun kecuali dengan izin ALLAH

http://peribadirasulullah.files.wordpress.com/2010/11/bismillah.jpg?w=233

Maha Suci Mu Ya ALLAH,Yg Maha Besar Sebesar2NYA dan segala puji pujian bagi Mu Ya ALLAH dengan sebanyak2nya. Maha suci ALLAH siang dan malam,ku hadapkan mukaku kepada yg menjadikan langit dan bumi,aku cenderung lagi berserah kepada Mu Ya ALLAH dan bukanlah aku dari golongan orang2 yg menyekutukan Mu Ya ALLAH.Sesungguhnya sembahyangku,ibadatku,hidupku dan matiku kuserahkan hanya kepada Mu Ya ALLAH seru sekalian alam.Sekali-kali tidaklah aku menyekutukan Mu Ya ALLAH.Dan dengan demikian aku ditugaskan dan aku adalah dari golongan orang2 islam.
Pesanan ambo :-Berhentilah berkelahi sesama kita.Berhentilah saling tuduh menuduh menunding jari antara sesama.Bantulah dan bimbinglah mereka yang bersalah dan tersalah Bersamalah kita tegakkan syiar Islam dan pesan Muhammad S.A.W. Mudah-mudahan kita akan menjadi umat yang saling berkasih sayang dan berperasaan antara satu sama lain dan kita akan lebih teguh dan kuat.

Wednesday, December 1, 2010

Minyak Kambing Gurun

 

 Minyak Kambing Gurun RM30.00/25ml termasuk pos dlm Semenanjung

Minyak Kambing Gurun yg asli hasil tangan Cikgu Nasir,layari laman web cikgu nasir utk soal jual beli http://cikgunasir.blogspot.com/
Buat shabat2 yg bertanya  bolehlah terus menghubungi Cikgu Nasir.Hmbo pun dah beli,simpan utk kegunaan sendiri.Dengan harga yg berpatutan dan mampu memilikinya.Buat shabt2 yg bersilat elok simpan satu utk menyapukan pada sendi2 selepas bersilat.Minyak nie dah lama hmbo dengar kebaikanya.Kita hanya berusaha yg memberikannya tetap ALLAH.Jadi perlu jugak usaha selain berdoa.Jangan lepaskan peluang yg ada.Khabar2kan pada shabat2.
Kegunaan minyak ini telah byk terbukti jika membeli yg asli.Antara kegunaan yg hmbo ketahui dr Cikgu sendiri dan shabat2 adalah untuk :- 
 1.  penyakit astma/lelah- sapu pada bahagian leher
 2.  patah/terseliuh
 3.  luka-luka kecil
 4.  jagoan lelaki

2 comments:

 1. Assalamualaikum tuan.

  Pasal minyak kambing gurun ni Cikgu Nasir minta buang semua entry berkaitan, kerana orang Perhilitan dah nak buat operasi mereka...Nanya tak berbaloi jika terkena...
  Maaf

  Fauzi http://cincin-ring.blogsopt.com

  ReplyDelete
 2. salam.. kat mana saya bleh beli ye

  ReplyDelete